PAMETNI NAKUP

SESTAVINE ZA 30 PALČK – CAKE POPS

400 g velikonočnega kolača golobice (colomba)

400 g temne čokolade

2 žlici mareličnega namaza

čokoladne mrvice

barvne mrvice

drobljeni lešniki

 

PRIPRAVA

S sekljalnikom obdelamo na koščke nalomljen kolač,

da nastanejo biskvitne drobtine.

Damo jih v posodo in dodamo sadni namaz: dobro

premešamo z rokami, da nastane precej gosta

masa. Oblikujemo približno 30 kroglic, polagamo

jih na pladenj in damo v zamrzovalnik za približno

eno uro. Medtem na vodni kopeli stopimo temno

čokolado.Vsako od kroglic napičimo z leseno

paličico, najprej jo potopimo v čokolado, nato pa

po želji še povaljamo v čokoladnih ali barvastih

mrvicah ali drobljenih lešnikih. Kozarce za vlaganje

ali navadne kozarce napolnimo z grobo soljo, nato

pa v sol zapičimo tortice na palčkah, da bodo trdno

stale. Kozarce obdamo s filcem, da ustvarimo videz

travnika, in dodamo ovčice. Tortice na palčkah pred

serviranjem za eno uro postavimo v hladilnik, da se

strdijo.

 

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh novostih družbe Eurospin.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.