SESTAVINE ZA 30 PALČK – CAKE POPS
400 g velikonočnega kolača golobice (colomba)
400 g temne čokolade
2 žlici mareličnega namaza
čokoladne mrvice
barvne mrvice
drobljeni lešniki
PRIPRAVA
S sekljalnikom obdelamo na koščke nalomljen kolač,
da nastanejo biskvitne drobtine.
Damo jih v posodo in dodamo sadni namaz: dobro
premešamo z rokami, da nastane precej gosta
masa. Oblikujemo približno 30 kroglic, polagamo
jih na pladenj in damo v zamrzovalnik za približno
eno uro. Medtem na vodni kopeli stopimo temno
čokolado.Vsako od kroglic napičimo z leseno
paličico, najprej jo potopimo v čokolado, nato pa
po želji še povaljamo v čokoladnih ali barvastih
mrvicah ali drobljenih lešnikih. Kozarce za vlaganje
ali navadne kozarce napolnimo z grobo soljo, nato
pa v sol zapičimo tortice na palčkah, da bodo trdno
stale. Kozarce obdamo s filcem, da ustvarimo videz
travnika, in dodamo ovčice. Tortice na palčkah pred
serviranjem za eno uro postavimo v hladilnik, da se
strdijo.