SESTAVINE ZA 4 OSEBE
4 okrogle žemlje
4 jajca
40 g masla
12 rezin prekajene šunke v mreži
sveži hren
sol
PRIPRAVA
Žemlje prerežemo z nazobčenim nožem,
odstranimo zgornjo skorjo in sredico. Notranjost
kruhkov in skorjo premažemo
z raztopljenim maslom, dodamo ščepec soli in
odprtino vsakega kruhka napolnimo s tremi
rezinami prekajene šunke.
V vsako žemljo ubijemo eno surovo jajce in ga
posolimo. Kruhke položimo v pekač, obložen s
papirjem za peko, in nanje položimo skorjice tako,
da bo odrezana stran obrnjena navzgor.
Kruhke pečemo v predhodno segreti pečici pri
temperaturi 180 °C najprej 10 minut, nato
jih pokrijemo s papirjem za peko in pečemo še
nadaljnjih 10 minut. Preden kruhke postrežemo, jih
posujemo s sveže naribanim hrenom.