PAMETNI NAKUP

SESTAVINE ZA 4 OSEBE

4 okrogle žemlje

4 jajca

40 g masla

12 rezin prekajene šunke v mreži

sveži hren

sol

 

PRIPRAVA

Žemlje prerežemo z nazobčenim nožem,

odstranimo zgornjo skorjo in sredico. Notranjost

kruhkov in skorjo premažemo

z raztopljenim maslom, dodamo ščepec soli in

odprtino vsakega kruhka napolnimo s tremi

rezinami prekajene šunke.

V vsako žemljo ubijemo eno surovo jajce in ga

posolimo. Kruhke položimo v pekač, obložen s

papirjem za peko, in nanje položimo skorjice tako,

da bo odrezana stran obrnjena navzgor.

Kruhke pečemo v predhodno segreti pečici pri

temperaturi 180 °C najprej 10 minut, nato

jih pokrijemo s papirjem za peko in pečemo še

nadaljnjih 10 minut. Preden kruhke postrežemo, jih

posujemo s sveže naribanim hrenom.

 

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh novostih družbe Eurospin.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.