PAMETNI NAKUP

Čokoladni tart z jagodami

6 pax

SESTAVINE

  • 350 g čokoladnih piškotov
  • 80 g masla
  • 2 žlici sladke smetane
  • 200 g zmrznjenih jagod
  • 150 g želirnega sladkorja
  • sok polovice limone
  • 300 g sladke smetane
  • 450 g temne čokolade
  • jagode in čokoladna dekoracija
  • groba sol

Piškote zdrobimo v fin prah ter jih prelijemo s stopljenim maslom in z dvema žlicama sladke smetane. Stresemo v pekač (premera 23 cm) ter dobro pritisnemo ob straneh in na dnu, da dobimo trdne »stene«. V ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija pečemo 10 minut, da se okvir strdi. Ohladimo. Jagode, sladkor in limonin sok vlijemo v kozico ter kuhamo 15 minut, da dobimo marmelado. Malce jo ohladimo in nadevamo na piškotno dno. Postavimo v hladilnik, da se ohladi. Čokolado nasekljamo na drobne delce in jo prelijemo z vročo smetano. Pokrijemo s plastično folijo in počakamo 5 minut. Nato vzamemo spatulo ali kuhalnico ter dobro premešamo, da se vsa čokolada raztopi in s smetano poveže v gladek ganaš. Pet žlic ganaša damo na stran, preostalo pa vlijemo v pekač. Tart damo v hladilnih za 30 minut. Ko se preostali ganaš malenkost ohladi, ga stepemo in nadevamo v dresirko. Po 30 minutah vzamemo tart iz hladilnika in ga okrasimo s stepenim ganašem. Gor postavimo še jagode in čokoladno dekoracijo ter ohladimo za vsaj štiri ure, še boljše čez noč. Pred postrežbo potresemo z malo grobe soli; ta bo dvignila okus čokolade. Recept je pripravila Anja Fir.
Čokoladni tart z jagodami
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi uporabite piškote Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Polnjeni lignji na žaru

VEČ

Čokoladni tart z jagodami

VEČ

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.