PAMETNI NAKUP

Kakavovi flancati s pridihom vanilje in pomaranče

8 pax

SESTAVINE

  • • 220 g gladke moke
  • • 25 g nesladkanega kakava v prahu
  • • 200 ml sveže smetane
  • • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • • drobno naribana lupinica ½ pomaranče
  • • 1 l rastlinskega olja
  • • sladkor v prahu po okusu

V večji skledi zmešajte moko, kakav v prahu, vaniljev sladkor in pomarančno lupinico. Dodajte smetano in premešajte, da se sestavine povežejo v mehko, a obvladljivo testo. Testo prestavite na delovno površino in ga z rokami gnetite, dokler ne postane gladko in elastično. Oblikujte kroglo. Z nožem testo razdelite na šest enakih kosov. Vsak kos rahlo sploščite, pomokajte z obeh strani in ga večkrat spustite skozi stroj za testenine – začnite pri debelini 1 in postopoma tanjšajte do stopnje 5. Testo mora biti zelo tanko. Z nazobčanim kolescem izrežite trakove ali poljubne oblike flancatov. V večji posodi segrejte olje. Flancate cvrite v vročem olju, jih pogosto obračajte in pecite nekaj minut. Ocvrte flancate odcedite na papirnati brisači, da odstranite odvečno olje. Še tople bogato posujte s sladkorjem v prahu.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Kakavovi flancati s pridihom vanilje in pomaranče

VEČ

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.