Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem
SESTAVINE
- 360 g piščančjih prsi
- 40 g poljubne mešane solate oz. svežega motovilca
- 300 g sušenih paradižnikov v olju
- ½ rdeče čebule
- ½ avokada
- žlica ekstra deviškega olivnega olja
- sol in sveže mlet poper po okusu
- [PRELIV] 3 žlice navadnega grškega jogurta
- [PRELIV] žlička gorčice
- [PRELIV] žlička medu
- [PRELIV] žlica sveže iztisnjenega limoninega soka
- [PRELIV] žlica olivnega olja
- [PRELIV] sol in sveže mlet poper po okusu
Piščančje prsi specite na segreti ponvi ali plošči z obeh strani do zlato rjave barve. Medtem ko so še tople, jih začinite s soljo in poprom. Ko se meso nekoliko ohladi, ga narežite na trakove. Rdečo čebulo narežite na tanke rezine, sušene paradižnike pa na drobnejše koščke. V večji skledi ali neposredno na servirnem krožniku razporedite solato. Dodajte narezano čebulo, sušene paradižnike in piščančje trakove. Vse skupaj nežno prelijte z žlico ekstra deviškega olivnega olja. Za preliv vse sestavine zmešajte v skodelici. Dobro premešajte, da dobite enotno, gladko omako. Po potrebi prilagodite količino limoninega soka ali medu – glede na to, ali želite bolj svež ali slajši okus.