Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom
SESTAVINE
- 200 g mlade špinače
- 25 g orehov
- 70 g gorgonzole
- 100 g pršuta
- hruška
- ekstra deviško olivno olje
- sol in sveže mlet poper po okusu
Mlado špinačo temeljito operite in nežno osušite, nato pa jo preložite v večjo solatno skledo. Orehe grobo sesekljajte – lahko jih po želji tudi na hitro popražite na suhi ponvi, da razvijejo intenzivnejši okus. Gorgonzolo narežite na manjše kocke ali jo natrgajte z vilicami. Rezine pršuta prerežite na polovico ali jih nežno zvijte v majhne rolice. Hruško operite in narežite na tanke krhlje. Vse sestavine dodajte k špinači, previdno premešajte, da se okusi prepletejo. Začinite z ekstra deviškim olivnim oljem, s ščepcem soli in sveže mletim poprom.