PAMETNI NAKUP

Sivi pinot

slovenski izdelek

3,49
za l 4,65 €

Poreklo

Vinorodni okoliš Vipavska dolina je eden izmed štirih okolišev vinorodne dežele Primorske. Razprostira se med hribovjem Nanos na vzhodu ter Krasom in Trnovskim gozdom severno in južno. Na zahodu je odprt proti Furlanski nižini in je s tem deležen ugodnega mediteranskega vpliva. Zasajenih je okoli 2.100 ha vinogradov z nadmorsko višino med 45 in 300 metri. Za Vipavsko dolino so značilna vina s prefinjeno elegantno cvetlico. Vina so po okusu harmonična, sadna in elegantna. Bele sorte, ki so po večini nasajene v tem okolišu, so: zelen, pinela, sauvignon, chardonnay, rebula, laški rizling, malvazija, sivi pinot, rumeni muškat, rdeče sorte pa so: merlot, barbera, cabarnet sauvignon, cabarnet franc in druge, manj zastopane. Poleg sortnih vin lahko okušamo tudi bele in rdeče zvrsti.

Izgled

Tipične lososove barve, ki je dodana vrednost te sorte. Vonj je uglajen s fino cvetico in spominja na rdeče jabolko, tropske sadeže, citruse, belo cvetje in dišavnice. Okus je bogat na izvlečku z obilico karakterja in sočnosti. Elegantno. Zaznavno mineralno, lepo uravnovešeno z daljšim zatonom.

Stopnja alkohola

12,5% vol.

Temperatura postrežbe

11-13°C

Hrana

Ribje jedi (sladkovodne in morske ribe), tudi cele pečene ribe v pečici z zelenjavo; rižote z gobami. Belo meso, pripravljeno na različne načine.

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.