PAMETNI NAKUP

ZLOŽENKA IZ LISTNATEGA TESTA Z RIKOTO IN JAGODAMI

SESTAVINE ZA 6 OSEB

300 ml slaščičarskega izdelka za stepanje

400 g skute Ricotte

500 g listnatega testa

600 g jagod

2 žlici rjavega sladkorja

1 žlica sladkorja v prahu

1 žlica kristalnega sladkorja

za okras:

sladkor v prahu po okusu

PRIPRAVA

Na rahlo pomokani površini razvaljamo listnato testo

na debelino pribl. 3 mm. Izrežemo 3 pravokotnike

(12 × 34 cm), jih prepikamo z vilicami, prenesemo na

pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, potresemo

s sladkorjem in pečemo 8–10 minut pri temperaturi

180 °C. Ko testo naraste in se zlato obarva, ga vzamemo

iz pečice in počakamo, da se ohladi. Očistimo polovico

jagod, jih zrežemo na majhne koščke, stresemo v kozico

skupaj z rjavim sladkorjem in 5 minut kuhamo na

srednjem ognju. Nato jagode s paličnim mešalnikom

zmeljemo v pire, počakamo, da se ohladi in ga nato

postavimo v hladilnik vsaj za 30 minut. Slaščičarski

izdelek stepemo in polovico prenesemo v dresirno

vrečko z zvezdastim nastavkom. Skuto Ricotto damo

v veliko skledo, dodamo žlico sladkorja, polovico

stepenega slaščičarskega izdelka in jagodni pire ter

nežno mešamo, da dobimo homogeno kremo. Sladico

sestavimo tako, da na pladenj ali servirni krožnik

postavimo prvo ploščico listnatega testa, prekrijemo

s kremo iz rikote, pokrijemo z drugo ploščico testa,

jo prekrijemo s stepenim slaščičarskim izdelkom ter

preostankom jagod, zrezanih na koščke. Nato dodamo

zadnjo ploščico listnatega testa. S slaščičarsko lopatico

ali nožem odstranimo odvečno jagodno kremo in na

koncu sladico posujemo s sladkorjem v prahu.

 

 

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.