150 g sladkorja
500 ml slaščičarskega
izdelka za stepanje
40 g instant kave v zrncih
100 ml mleka
50 g kavnih zrn
50 g oreščkov
4 jajca
PRIPRAVA
Jajca ubijemo ter rumenjake in beljake damo v ločeni
posodi. Z mešalnikom stepemo rumenjake in sladkor.
Nato instant kavo raztopimo v pol kozarca mleka
(pribl. 100 ml) in dodamo stepene rumenjake.
Premešamo, da dobimo homogeno zmes.
Stepemo slaščičarski izdelek. Ko se začne gostiti,
začnemo počasi dodajati rumenjake s kavo.
Na koncu stepemo beljake v sneg in ga dodamo k
masi. Z mešalnikom vse dobro zmešamo. Ko bo zmes
postala kompaktna, jo zlijemo v posodo in jo damo v
zamrzovalnik, v katerem mora počivati vsaj 4 ure.
Počakamo, da se sladoled strdi, nato pa ga
postržemo v posodicah. Za dekoracijo uporabimo
kavna zrna in poljubne oreščke, ki ne bodo samo
obogatili okusa sladoleda, temveč tudi lepo poživili
njegov videz.