PAMETNI NAKUP

KAVNI SLADOLED

SESTAVINE ZA 8 OSEB

150 g sladkorja

500 ml slaščičarskega

izdelka za stepanje

40 g instant kave v zrncih

100 ml mleka

50 g kavnih zrn

50 g oreščkov

4 jajca

PRIPRAVA

Jajca ubijemo ter rumenjake in beljake damo v ločeni

posodi. Z mešalnikom stepemo rumenjake in sladkor.

Nato instant kavo raztopimo v pol kozarca mleka

(pribl. 100 ml) in dodamo stepene rumenjake.

Premešamo, da dobimo homogeno zmes.

Stepemo slaščičarski izdelek. Ko se začne gostiti,

začnemo počasi dodajati rumenjake s kavo.

Na koncu stepemo beljake v sneg in ga dodamo k

masi. Z mešalnikom vse dobro zmešamo. Ko bo zmes

postala kompaktna, jo zlijemo v posodo in jo damo v

zamrzovalnik, v katerem mora počivati vsaj 4 ure.

Počakamo, da se sladoled strdi, nato pa ga

postržemo v posodicah. Za dekoracijo uporabimo

kavna zrna in poljubne oreščke, ki ne bodo samo

obogatili okusa sladoleda, temveč tudi lepo poživili

njegov videz.

 

 

 

 

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.