PAMETNI NAKUP


Z nakupom Eurospinove Zapestnice čustev prispevate 1 € za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin. 

 

Eurospin že vrsto let sodeluje v različnih družbeno odgovornih projektih. Letos bomo že sedmo leto zapored z Zvezo prijateljev mladine Slovenije poskrbeli za bolj brezskrbne šolske dni z nakupom šolskih potrebščin otrokom, ki jih najbolj potrebujejo.

Akcijo lahko podprete z nakupom dobrodelne

Eurospinove Zapestnice čustev,

ki je na voljo v vseh trgovinah Eurospin po vsej Sloveniji po ceni 1,00 EUR.Eurospinova zapestnica čustev

 

Eurospinova Zapestnica čustev je več kot le prikupen otroški modni dodatek. Je čudovit pripomoček za čustveno vzgojo otrok, s katerim boste lahko otrokom pomagali prepoznati čustva in jih skozi pogovor naučili primernih odzivov nanje. Z zapestnico lahko otrok na preprost način pokaže, kako se počuti. Obrne jo na stran s prijetnimi ali z neprijetnimi čustvi ter omogoči, da ga prijatelji, starši, sošolci in učitelji bolje razumejo.
Zakaj uporabljati zapestnico čustev?

 

Čustva izzovejo telesno spremembo ter nam dajejo motiv in energijo za akcijo – za ukrepanje pri spremembah, ki so za nas pomembne. Zato so vsa čustva pozitivna. Negativnih čustev ni. Lahko pa rečemo, da so nekatera prijetna in nekatera neprijetna.

Eurospinova Zapestnica čustev je dober pripomoček otroku in staršu za:

  • prepoznavanje, kako se otrok ali starši počutijo;
  • sprejemanje in normaliziranje vseh čustvenih stanj (npr.: “razumem, da si jezen, jeza je normalno čustvo, vsi smo kdaj jezni”);
  • prepoznavanje, kdaj oseba potrebuje čas in prostor, da se pomiri (npr. pri doživljanju jeze, žalosti);
  • pogovor o čustvenem doživljanju in tem, katera vrednota je ogrožena ali potrjena;
  • pogovor o ustreznih čustvenih odzivih (npr.: “kaj lahko narediš, ko si jezen, kako lahko jezo izraziš na sprejemljiv način”);
  • za krepitev sočutja in empatije do čustev drugih oseb.

 

Pripravila: Špela Reš, psihologinja, TA-psihoterapevtka, reši.si.Raznolikost rešitev z unikatnimi pristopi

 

Špela Reš je psihologinja in psihoterapevtka transakcijske analize s številnimi življenjskimi in strokovnimi izkušnjami. Več let se je ukvarjala s težje zaposljivimi v zaposlitveni rehabilitaciji, z otroki in mladostniki kot zagovornica otrok pri Varuhu človekovih pravic in z žrtvami nasilja v Varni hiši Gorenjske. Zadnja leta v okviru zasebne prakse Reši.si kot svetovalka in psihoterapevtka pomaga otrokom, mladostnikom in njihovim staršem ter odraslim pri prekomerni rabi ali zasvojenosti z zasloni ter pri številnih čustvenih stiskah, ki jih doživljajo.

Leta 2019 jo je Ministrstvo za delo nagradilo s posebnim priznanjem za strokovno in kakovostno delo na področju socialnega varstva. Leta 2023 pa je s strani Zdravniške zbornice Slovenije kot članica delovne skupine za obvladovanje časa pred zasloni pri otrocih in mladostnikih za pripravo Nacionalnih smernic za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih prejela posebno zahvalo za izjemno strokovno, stanovsko in organizacijsko delo.

“Nimam čarobnih rešitev. Verjamem pa, da je vsak človek unikaten, vsaka življenjska stiska je unikatna, zato pri svojem delu iščem za vsakega unikaten pristop.”
Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.