PAMETNI NAKUP

Avokadova majoneza

SESTAVINE

  • 1 avokado
  • 100 g sezamovega olja
  • 50 ml riževega napitka
  • 15 ml limetinega soka
  • 2 g tabaska
  • 1 ščep fi no mlete soli

Avokado prerežemo na polovico in odstranimo koščico.

Nato odstranimo lupino, pri čemer si pomagamo z nožem z gladkim rezilom, in meso zrežemo na kocke, tako da dobimo 260 g avokadovega mesa.

Ožamemo limeto, da dobimo sok, ter ga skupaj z avokadom damo v posodo. Dodamo sezamovo olje, ščep soli in rižev napitek.

Dobro premešamo, da dobimo popolnoma gladko zmes. Nato po okusu dodamo še tabasko, premešamo in avokadova majoneza je pripravljena!

Avokadovo majonezo lahko hranimo v nepredušno zaprti posodi v hladilniku 3–4 dni.

Če smo uporabili samo sveže sestavine, jo lahko tudi zamrznemo.

Avokadova majoneza
White e Fresh

Fior di Natura

Linija izdelkov rastlinskega izvora, v kateri najdete tudi sveže in zamrznjene jedi, pripravljene za uporabo, ki so polnega okusa in priročne.

Nasvet

Če nimamo sezamovega olja ali nam je preprosto bolj všeč pridih mediteranskega okusa, ga zamenjamo z isto količino oljčnega olja.

Tudi rižev napitek lahko zamenjamo s sojinim napitkom.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.