PAMETNI NAKUP

Avokadova majoneza

SESTAVINE

  • 1 avokado
  • 100 g sezamovega olja
  • 50 ml riževega napitka
  • 15 ml limetinega soka
  • 2 g tabaska
  • 1 ščep fi no mlete soli

Avokado prerežemo na polovico in odstranimo koščico.

Nato odstranimo lupino, pri čemer si pomagamo z nožem z gladkim rezilom, in meso zrežemo na kocke, tako da dobimo 260 g avokadovega mesa.

Ožamemo limeto, da dobimo sok, ter ga skupaj z avokadom damo v posodo. Dodamo sezamovo olje, ščep soli in rižev napitek.

Dobro premešamo, da dobimo popolnoma gladko zmes. Nato po okusu dodamo še tabasko, premešamo in avokadova majoneza je pripravljena!

Avokadovo majonezo lahko hranimo v nepredušno zaprti posodi v hladilniku 3–4 dni.

Če smo uporabili samo sveže sestavine, jo lahko tudi zamrznemo.

Avokadova majoneza
White e Fresh

Fior di Natura

Linija izdelkov rastlinskega izvora, v kateri najdete tudi sveže in zamrznjene jedi, pripravljene za uporabo, ki so polnega okusa in priročne.

Nasvet

Če nimamo sezamovega olja ali nam je preprosto bolj všeč pridih mediteranskega okusa, ga zamenjamo z isto količino oljčnega olja.

Tudi rižev napitek lahko zamenjamo s sojinim napitkom.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škotska jajca s peteršiljevo majonezo

VEČ

Hruške s skuto, medom in orehi

VEČ

Svinjska rebra na žaru s prilogo

VEČ

Pistacijev namaz

VEČ

Sardele na šavor

VEČ

Špageti z maslom, žajbljem in z limono

VEČ

Jesenska testeninska solata

VEČ

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.