PAMETNI NAKUP

Božični keksi brez glutena

SESTAVINE

  • 200 g mešanice za torte brez glutena
  • 100 g hladnega masla
  • 75 g sladkorja (kristalnega ali v prahu)
  • 3 žlice cvetličnega medu
  • ščepec soli
  • 2 rumenjaka
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 30 g beljakov

V večjo skledo stresite mešanico za torte in dodajte hladno maslo, narezano na koščke. S prsti ga vtrite v moko, dokler ne dobite drobljive, peskaste mase. Dodajte sladkor, ščepec soli, rumenjaka in med, nato hitro zamesite testo (v skledi ali na delovni površini), da nastane gladka, mehka kepa. Ne gnetite predolgo. Testo rahlo sploščite, zavijte v prozorno folijo in postavite v hladilnik za približno 30 minut. Ohlajeno testo razvaljajte na pomokani površini na debelino približno 5–6 mm. S pomočjo modelčkov izrežite praznične oblike po želji. Kekse prenesite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite v predhodno ogreti pečici pri 175–180 °C (klasična pečica) približno 10 minut – oziroma toliko, da robovi rahlo porjavijo. Kekse vzemite iz pečice in jih pustite, da se popolnoma ohladijo. Beljake rahlo stepite, da se spenijo, nato postopoma dodajajte sladkor v prahu. Stepajte, dokler ne dobite gladke, sijoče in goste zmesi – to je vaša bela kraljeva glazura. Z njo napolnite majhne papirnate tulce ali vrečke za dekoriranje in po želji okrasite kekse.
Božični keksi brez glutena
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite mešanico za torte brez glutena znamke Amo Essere Senza Glutine in maslo znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ

Riževa mojstrovina - dialog kontrastov

VEČ

Zloženka z jagodami in kremnim sirom

VEČ

Nabodala z glazuro in bučno kremo

VEČ

Orada z omako puttanesca

VEČ

Ocvrti jabolčni kolobarji

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.