Hobotnica v omaki z olivami in kaprami
SESTAVINE
- 150 g instant polente
- 500 ml vode
- 1 žlička masla
- sol po okusu
- 10 filejev inčunov
- 2 žlički kaper
- 100 g sirnega namaza
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec mletega popra
Hobotnico počasi odmrznite v hladilniku. Nato jo poljubno narežite na večje koščke, da ostanejo sočni. Po želji jo lahko pustite tudi celo. V veliki ponvi segrejte oljčno olje, dodajte strok česna in nekaj lističev timijana. Pražite, da zadiši, nato dodajte hobotnico. Po dveh minutah zalijte z belim vinom in limoninim sokom. Po želji lahko dodate žlico paradižnikovega koncentrata za bolj poln okus. Zmanjšajte ogenj, začinite s soljo in poprom, pokrijte ter kuhajte približno 1 uro, dokler hobotnica ni popolnoma mehka. Pet minut pred koncem kuhanja dodajte olive in kapre, da se okusi lepo povežejo. Hobotnico postrezite toplo, skupaj z rezinami popečenega hrustljavega kruha. Po želji okrasite z vejicami timijana za praznični pridih.