Kiš s špinačo in sirom grojer
SESTAVINE
- 1 zvitek listnatega testa Amo Essere Senza Glutine
- 300 g sveže špinače
- 100 g naribanega grojerja
- 3 jajca
- 200 ml sveže smetane
- muškatni orešček
- timijan
- sol in poper
- ekstra deviško oljčno olje
V ponvi segrejte olje z vejico timijana in podušite špinačo s ščepcem soli. Špinačo nato odcedite in jo sperite s hladno vodo ter nato iztisnite odvečno vodo. V skledi razžvrkljajte jajca s smetano, dodajte sol, poper, muškatni orešček in ¾ grobo naribanega grojerja. Pekač za torto obložite z listnatim testom. Nanj razporedite špinačo in čez vlijte zmes jajc in smetane. Robove prepognite navznoter. Potresite s preostalim naribanim grojerjem in pecite 30 minut pri 180º C, prvih 10 minut na dnu pečice, nato pa na srednji višini. Pustite, da se nekoliko ohladi, in postrezite narezano na kose.