Piščančja rolada s kruhovim nadevom
SESTAVINE
- 600 g piščančjih beder brez kože
- pol žličke sladke paprike
- sol
- poper
- 300 g starega kruha
- 1 dl mleka
- pol žličke kurkume
- 3 vejice peteršilja, nasekljane
- bela čebula
- olje
- sol
- poper
- muškatni orešček
- žlica moke
- žlica masla
- 300 g vode
- piščančja jušna kocka
Piščančja bedra narežemo na kocke in jih damo v sekljalnik (multipraktik). Dodamo sladko papriko, sol in poper ter zmiksamo v pasto. Čebulo nasekljamo in jo na olju prepražimo, da se zmehča. Kruh narežemo na kocke, ga polijemo z mlekom, dodamo prepraženo čebulo, kurkumo, nasekljan peteršilj, sol, poper in muškatni orešček. Maso dobro pregnetemo in premešamo, da se kruh napije mleka in vseh okusov, ter pustimo počivati 15 minut. Na sredino plastične folije položimo tretjino nadeva in ga oblikujemo v pravokotnik, kot da bi razmazali testo za rolado. Na spodnji del naložimo tretjino kruhovega nadeva, nato pa folijo zvijemo, da meso pokrije nadev, in oblikujemo rolado. Tesno zavijemo ter ponovimo s preostalim piščancem in z nadevom. Zavite rolade kuhamo v aparatu sous vide na 74 stopinjah Celzija, in sicer 45 minut. Če nimamo tega aparata, vodo na ognju segrejemo na 74 stopinj Celzija, damo zavite rolade v vodo in zmanjšamo ogenj ter ves čas ohranjamo temperaturo na 74 stopinjah Celzija. Piščančjo kocko raztopimo v 300 ml vode. V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in pražimo dobro minuto. Počasi prilijemo jušno osnovo in mešamo, da raztopimo vse grudice. Ko dodamo vso osnovo, povremo in kuhamo še dobre tri minute. Ko je piščanec kuhan, ga vzamemo iz vode in odvijemo. Rolado osušimo z brisačko in jo na ponvici popečemo. Razrežemo na kolute, polijemo z omako in postrežemo ob solati.
Recept je pripravila Anja Fir.