PAMETNI NAKUP

Piščančji ražnjiči s sladko-kislo omako

SESTAVINE

  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 1 limona
  • 100 g majoneze
  • ekstra deviško oljčno olje po okusu
  • 500 g piščančjih prsi
  • 4 žlice dvojnega paradižnikovega koncentrata
  • sol po okusu
  • 1 strok česna

Iz piščančjih prsi odstranimo prsno kost in hrustanec, fileje naložimo enega na drugega in meso zrežemo na tanke trakce. Dodamo paradižnikov koncentrat, 2 žlici olja, rjavi sladkor, rezine rdeče čebule, ki smo jo predhodno olupili, ščep soli in sok limone ter pustimo marinirati približno eno uro. Pustimo, da iz mesa odteče sok, odstranimo čebulo in koščke mesa nataknemo na lesene paličice, da dobimo ražnjiče. V ponvi s premazom proti sprijemanju segrejemo eno žlico olja, vanjo položimo ražnjiče in jih pečemo 5–6 minut, pri čemer jih obračamo, da se popečejo z vseh strani. Posolimo in jih postrežemo z majonezo, ki smo ji primešali nariban česen.
Piščančji ražnjiči s sladko-kislo omako
White e Fresh

Naše zvezde

Linija visokokakovostnih in tipičnih izdelkov izjemnega okusa.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabi ekstra deviško oljčno olje Naše zvezde.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.