PAMETNI NAKUP

Piščančji ražnjiči s sladko-kislo omako

SESTAVINE

  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 1 limona
  • 100 g majoneze
  • ekstra deviško oljčno olje po okusu
  • 500 g piščančjih prsi
  • 4 žlice dvojnega paradižnikovega koncentrata
  • sol po okusu
  • 1 strok česna

Iz piščančjih prsi odstranimo prsno kost in hrustanec, fileje naložimo enega na drugega in meso zrežemo na tanke trakce. Dodamo paradižnikov koncentrat, 2 žlici olja, rjavi sladkor, rezine rdeče čebule, ki smo jo predhodno olupili, ščep soli in sok limone ter pustimo marinirati približno eno uro. Pustimo, da iz mesa odteče sok, odstranimo čebulo in koščke mesa nataknemo na lesene paličice, da dobimo ražnjiče. V ponvi s premazom proti sprijemanju segrejemo eno žlico olja, vanjo položimo ražnjiče in jih pečemo 5–6 minut, pri čemer jih obračamo, da se popečejo z vseh strani. Posolimo in jih postrežemo z majonezo, ki smo ji primešali nariban česen.
Piščančji ražnjiči s sladko-kislo omako
White e Fresh

Naše zvezde

Linija visokokakovostnih in tipičnih izdelkov izjemnega okusa.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabi ekstra deviško oljčno olje Naše zvezde.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.