Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo
SESTAVINE
- 150 g instant polente
- 500 ml vode
- 1 žlička masla
- sol po okusu
- 10 filejev inčunov
- 2 žlički kaper
- 100 g sirnega namaza
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec mletega popra
Zavrite vodo, rahlo solite in med mešanjem počasi vsujte polento. Kuhajte po navodilih na embalaži, dokler se ne zgosti. Dodajte maslo, dobro premešajte in zmes razporedite na pladenj, obložen s papirjem za peko (višina približno 2-3 cm). Ohladite in nato izrežite majhne kroge ali kvadratke. Kose polente rahlo pokapajte z oljčnim oljem in jih pecite v pečici pri 200 °C približno 10–12 minut, da postanejo zlato hrustljavi. V skledi zmešajte sirni namaz, kislo smetano in poper. Mešajte, dokler ne dobite gladke, rahlo penaste kreme. Na vsak hrustljav košček polente položite pol fileja inčuna, dodajte majhno količino smetanove kreme (z žličko ali brizgalko) in eno kapro. Po želji lahko okrasite z drobno sesekljanim peteršiljem ali mikro zelenjem.