PAMETNI NAKUP

Poletni bučkini zvitki s tunino

SESTAVINE

  • 3 večje bučke
  • 200 g zeliščnega moussa
  • 150 g sveže tunine
  • pest sveže rukole
  • nekaj listov sveže bazilike
  • sol in sveže mlet poper po okusu

Bučke operite, osušite in obrežite. S pomočjo ostrega noža ali mandoline jih po dolgem narežite na tanke rezine (približno 5 mm debelo). Na vroči žar plošči ali ponvi jih na hitro popecite z obeh strani, nato jih rahlo začinite s soljo in poprom. Odložite jih, da se popolnoma ohladijo. Če uporabljate svežo tuno, jo na kratko specite na ponvi brez olja ali na žaru, da ostane sočna. Pustite, da se ohladi, nato jo natrgajte na manjše koščke. Če uporabljate tuno iz konzerve, jo dobro odcedite. Na vsako rezino bučke položite koščke tune in jih premažite s plastjo kremnega zeliščnega sira. Dodajte nekaj listkov rukole in bazilike. Nato bučke nežno, a čvrsto zvijte v majhne rolice. Zvitke položite na krožnik, pokrijte in jih pustite v hladilniku eno uro, da se okusi povežejo. Ohlajene zvitke elegantno razporedite na servirni krožnik in postrezite kot svežo poletno predjed ali lahkotno malico.
Poletni bučkini zvitki s tunino
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

Pri pripravi uporabite tunino znamke Ondina.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.