Rikotini polpeti z bio omako
SESTAVINE
- 680 g paradižnikove omake Amo Essere Bio
- 250 g rikote
- 50 g drobtin
- 1 jajce
- 40 g naribanega parmezana
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 strok česna
- sveža bazilika
- sol in poper
- ekstra deviško oljčno olje
V skledi zmešajte rikoto, jajce, parmezan, sesekljan peteršilj in drobtine. Začinite s soljo in poprom. Z rokami oblikujte polpete in jih položite na krožnik. V ponvi segrejte malo olja s strokom česna. Dodajte bio paradižnikovo omako, nato polpete in baziliko. Pokrijte in pecite 20 minut na nizki temperaturi in čez polpete občasno prelijte omako. Polpete postrezite vroče, prelijte jih s paradižnikovo omako in na koncu dodajte list bazilike ter pokapajte z oljem.