PAMETNI NAKUP

Shakshouka

SESTAVINE

  • manjša čebula
  • 2 rdeči papriki
  • 400 g pelatov
  • noževa konica kumine
  • pol žličke mletega čilija
  • žlica olja
  • 4 jajca
  • pest mladega sira
  • vejica peteršila
  • sol
  • poper

Čebulo na drobno sesekljamo in jo popražimo na olju, da se zmehča. Dodamo na kocke narezano papriko in jo podušimo. Papriki dodamo pelate, jih s kuhalnico potlačimo in kuhamo dobrih 15 minut, da se omaka zgosti. Vmešamo kumino, čili, sol in poper ter poskusimo. Po potrebi dodamo malenkost sladkorja (če je omaka prekisla). Ko se omaka zgosti, vanjo naredimo štiri luknjice, v katere ubijemo jajca. Posodo pokrijemo, da para skuha jajca – pustimo pokrito dobrih osem minut. Ko so jajca skuhana, povrhu potresemo mladi sir in nasekljan peteršilj ter postrežemo z mini lepinjami. Pa dober tek! Recept je pripravila Anja Fir.
Shakshouka
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi uporabite začimbe in začimbne mešanice znamke Don Jerez.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.