Shakshouka
SESTAVINE
- manjša čebula
- 2 rdeči papriki
- 400 g pelatov
- noževa konica kumine
- pol žličke mletega čilija
- žlica olja
- 4 jajca
- pest mladega sira
- vejica peteršila
- sol
- poper
Čebulo na drobno sesekljamo in jo popražimo na olju, da se zmehča. Dodamo na kocke narezano papriko in jo podušimo. Papriki dodamo pelate, jih s kuhalnico potlačimo in kuhamo dobrih 15 minut, da se omaka zgosti. Vmešamo kumino, čili, sol in poper ter poskusimo. Po potrebi dodamo malenkost sladkorja (če je omaka prekisla). Ko se omaka zgosti, vanjo naredimo štiri luknjice, v katere ubijemo jajca. Posodo pokrijemo, da para skuha jajca – pustimo pokrito dobrih osem minut. Ko so jajca skuhana, povrhu potresemo mladi sir in nasekljan peteršilj ter postrežemo z mini lepinjami. Pa dober tek!
Recept je pripravila Anja Fir.