PAMETNI NAKUP

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

6 pax

SESTAVINE

  • 3 jajca
  • 150 g keksov Amaretti
  • 200 ml sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 2 žlici likerja Amaretto
  • 2 kakija

Rumenjake stepite s sladkorjem v prahu, dokler masa ne postane svetla, penasta in rahlo rožnata. Kekse Amaretti drobno zmeljite ter jih primešajte k rumenjakovi zmesi; nekaj drobtin prihranite za posip in nekaj celih keksov za okras. Beljake s ščepcem soli stepite v trd sneg in jih nežno vmešajte v kremo – mešajte počasi, od spodaj navzgor, da ohranite zračnost. Nato stepite še sladko smetano in jo previdno dodajte k ostalim sestavinam. Prilijte liker Amaretto in vse skupaj nežno premešajte v gladko, kremasto maso. Kremo razporedite v poljubno obliko pekača ali v posamezne modelčke. Postavite v zamrzovalnik za približno eno uro, da se semifreddo učvrsti. Pred serviranjem okrasite z rezinami svežega kakija ali z gladkim kakijevim pirejem ter dodajte nekaj celih keksov Amaretti za čudovit zaključek.
Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi uporabite kekse Amaretti znamke Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.