PAMETNI NAKUP

Slaščičarska (vaniljeva) krema

SESTAVINE

  • 250 ml mleka
  • 2 rumenjaka
  • 50 g sladkorja
  • 20 g koruznega škroba
  • 1 vaniljev strok

V posodi segrejemo mleko skupaj z vaniljo do skorajšnjega vretja. V drugi posodi zmešamo rumenjake, sladkor in koruzni škrob, da dobimo gladko kremo. Ob stalnem mešanju postopoma vlijemo vroče mleko k rumenjakom. Zmes vrnemo v lonec in kuhamo na zmernem ognju, dokler se ne zgosti (2–3 minute). Prelijemo v posodo, pokrijemo s folijo za živila, da se ne naredi skorjica, in ohladimo. Kremo lahko nato primešam skuti za bolj bogat, kremast okus. Po želji lahko po zavitku posujemo narezane mandlje oz. mandlje v lističih. Za zavitek brez glutena, enostavno nadomestimo testo z brezglutenskim. Nadev pa ostane enak.
Slaščičarska (vaniljeva) krema
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite mleko znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ

Riževa mojstrovina - dialog kontrastov

VEČ

Zloženka z jagodami in kremnim sirom

VEČ

Nabodala z glazuro in bučno kremo

VEČ

Orada z omako puttanesca

VEČ

Ocvrti jabolčni kolobarji

VEČ

Bučna rižota

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.