PAMETNI NAKUP

Špageti z maslom, žajbljem in z limono

3 pax

SESTAVINE

  • 300 g špagetov
  • 1 limona
  • mleti črni poper
  • 30 g svežega žajblja (celega, v listih)
  • 3 žlice slanega masla
  • sir Grana Padano

Špagete skuhamo v velikem loncu vrele vode, dokler niso kuhani 'al dente'. Vodo, v kateri so se kuhali špageti, shranimo za pozneje. V vroči ponvi raztopimo maslo, nato dodamo cele liste žajblja in zrna popra ter vse skupaj dobro premešamo. Ko maslo začne rahlo cvrčati, dodamo zajemalko vode, v kateri so se kuhali špageti. Mešamo, da se sestavine lepo povežejo, nato dodamo kuhane špagete in po potrebi še malo vode od špagetov. Nadaljujemo mešanje, dokler omaka ne postane kremasta, nato pa odstranimo liste žajblja. Ponev odstavimo z ognja in špagete pokapamo s sveže iztisnjenim limoninim sokom. Jed postrežemo na krožnik, potresemo z naribanim sirom Grana Padano in mletim črnim poprom.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.