PAMETNI NAKUP

Zelenjavna pita

SESTAVINE

  • Skutno testo
  • 1 kg poljubne narezane zelenjave (čebula, bučke, korenje, por, paprika …)
  • 150 g kuhanega pršuta
  • 150 g kisle smetane
  • 50 ml smetane za kuhanje
  • 150 g naribanega sira
  • Zelenjavni nadev
  • 1 kg poljubne narezane zelenjave (čebula, bučke, korenje, por, paprika …)
  • 150 g kuhanega pršuta
  • 150 g kisle smetane
  • 50 ml smetane za kuhanje
  • 150 g naribanega sira
  • 2 jajci
  • sol

Priprava skutnega testa: Maslo vmešamo med moko in dodamo skuto. Zgnetemo v testo. Testo zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.   Priprava zelenjavnega nadeva: Narezano zelenjavo posolimo in prepražimo na olju in čebuli. Posebej zmešamo preliv iz kisle smetane, jajc, smetane za kuhanje in naribanega sira. Skutno testo razvaljamo med dvema plastema folije za živila ter z njim obložimo dno in obod posode. Testo na več mestih prebodemo z vilicami. Na testo položimo rezine kuhanega pršuta in prepraženo zelenjavo. Prelijemo s pripravljenim prelivom. Pečemo pri 200 °C 35–40 minut.  
Zelenjavna pita
White e Fresh

Amo Essere Senza Lattosio

Nasvet

Da se bo pita topila v ustih uporabite MASLO BREZ LAKTOZE.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.