PAMETNI NAKUP

Pasticciotto Leccese

4 pax

SESTAVINE

  • Testo
  • 500 g moke
  • 250 g masla
  • 200 g sladkorja
  • 3 rumenjaki
  • Kavna krema
  • 10 g instant kave
  • 50 g moke tip 500
  • 500 ml polnomastnega mleka
  • 150 g sladkorja
  • 4 rumenjaki

Priprava testa

Za pripravo krhkega testa zmečkamo maslo in moko. Vsujemo na kup in na sredino damo rumenjake s sladkorjem in na hitro zamesimo testo. Oblikujemo kepo, ki jo ovijemo s folijo za živila, in za 30 minut postavimo v hladilnik.

Priprava kavne kreme

V dovolj veliki kozici zavremo mleko (pol kozarca pustimo ob strani), odstranimo jo z ognja, dodamo instant kavo in premešamo, da se zrnca stopijo v mleku. V ločeni posodi z električnim mešalnikom penasto stepemo rumenjake in sladkor; jajčno zmes počasi ulijemo v eno tretjino mlačnega mleka in nato počasi dodajamo presejano moko. Še naprej stepamo z električnim mešalnikom in v kozico z mlekom med mešanjem z metlico dodajamo zmes z jajci, moko in sladkorjem. Pustimo, da vse skupaj zavre in še naprej neprestano mešamo. Na nizkem ognju kuhamo nekaj minut, mešamo z metlico in pazimo, da ne nastanejo grudice. Počasi dodajamo hladno mleko, ki smo ga pustili ob strani (polovico kozarca), dokler se zmes ne zgosti. Ugasnemo ogenj in pustimo kremo, da se ohladi. Občasno jo premešamo. Kremo damo v posodo in pokrijemo s folijo za živila, ki mora biti v neposrednem stiku s kremo, da na površini ne nastane skorja. Iz krhkega testa, ki smo ga predhodno razvaljali, izrežemo kroge s premerom 30 cm, v pekač damo eno plast testa, dodamo kremo in prekrijemo z drugim diskom. Zatisnemo ob robu in pečemo 20 minut pri temperaturi 180 °C.

Pasticciotto Leccese
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite INSTANT KAVO Don Jerez.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.