PAMETNI NAKUP

Špageti s taralli

SESTAVINE

  • 300 g špagetov
  • 300 g sardel
  • 10–15 datljevih paradižnikov
  • taralli
  • 2–3 stroki česna
  • peteršilj
  • olive
  • ekstra deviško oljčno olje
  • feferon
  • sol

Paradižnike operemo in jih popečemo na majhni količini olja, da se zmehčajo. V drugi visoki ponvi popražimo česen na ekstra deviškem oljčnem olju, dodamo nasekljan peteršilj, sardine, olive in po želji tudi feferon. Nekaj minut dušimo na srednjem ognju in 4 cele sardine prihranimo za dekoracijo. Vlijemo malo hladne vode, da ustavimo kuhanje, in dodamo paradižnike, ki smo jih predhodno popekli, zmanjšamo ogenj in pustimo, da se na nizkem ognju kuha še dodatnih 5–7 minut. V večji količini slane vode skuhamo testenine, damo jih v ponev s sardinami in paradižniki ter malo popražimo. Dva taralla zdrobimo in vse premešamo. Če je presuho, dodamo vodo kuhanih testenin. Okrasimo s celimi sardinami, ki smo jih pustili ob strani, in posujemo z zdrobljenimi taralli.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.