PAMETNI NAKUP

Tiramisu z grozdjem

SESTAVINE

  • 60 grozdnih jagod brez pešk
  • 40 g vode
  • 400 g rikote
  • 120 g grškega jogurta
  • 3 zvrhane žlice sladkorja
  • 8 piškotov savoiardi
  • 4 žlice ruma
  • 2 žlici medu

Nekaj grozdnih jagod prihranimo za okras, preostale jagode zrežemo na četrtine in jih damo v kozico, dodamo rum, vodo in med ter nekaj minut kuhamo na nizkem ognju. Dobro premešamo in počakamo, da dobimo sirup. S penovko ali žlico odstranimo grozdne jagode in sirup pustimo v kozici, da se zgosti. Z metlico dobro premešamo rikoto, grški jogurt in sladkor. Vse piškote narežemo na tretjine. Pripravimo 4 kozarce: dno prekrijemo z malo prekuhanega grozdja, dodamo kremo z rikoto, 3 kose piškotov, pomočenih v sirup, nato znova dodamo prekuhano grozdje, kremo in piškote, na koncu pa še preostalo kremo z rikoto, prekuhano grozdje, cele grozdne jagode za okras in kakšno kapljico sirupa. Kozarce prekrijemo z živilsko folijo in postavimo v hladilnik vsaj za eno uro in pol.
Tiramisu z grozdjem
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite piškote savoiardi Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ

Riževa mojstrovina - dialog kontrastov

VEČ

Zloženka z jagodami in kremnim sirom

VEČ

Nabodala z glazuro in bučno kremo

VEČ

Orada z omako puttanesca

VEČ

Ocvrti jabolčni kolobarji

VEČ

Bučna rižota

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.