PAMETNI NAKUP

Omaka aioli

2 pax

SESTAVINE

  • 5 strokov česna
  • 4 jajčni rumenjaki
  • limeta
  • žlička gorčice
  • 4,5 dl sončničnega olja
  • sol in poper
  • (smetana, po potrebi)

V posodo damo rumenjake, ki jih z električnim mešalnikom dobro zmešamo. Nato začnemo dodajati olje ̶ ob stalnem mešanju ga dodajamo v tankem curku. Ne smemo ga priliti prehitro, saj se bosta rumenjak in olje ločila. Ko porabimo vse olje, primešamo še drobno sesekljan česen, sok limete, gorčico, sol, poper in limetino lupinico. Gostoto lahko po potrebi uravnavamo s smetano. Recept je pripravil Anže Kuplenik.
Omaka aioli
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite gorčico blagovne znamke Delizie dal Sole.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem

VEČ

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.