PAMETNI NAKUP

Jesenska testeninska solata

2 pax

SESTAVINE

  • 200 g testenin
  • 1 manjši jajčevec
  • 1 sladki krompir
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča čebula
  • pest oliv
  • sol
  • poper
  • česen v prahu
  • Za preliv: olivno olje, pesto in limonin sok

Zelenjavo dobro operemo in narežemo na kocke 1 x 1 cm. Damo v pekač, prelijemo z dvema žlicama olivnega olja, solimo, popramo in dodamo česen v prahu. Z rokami dobro premešamo, da se začimbe porazdelijo. Pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 30 minut. V slanem kropu skuhamo testenine po navodilu. Ko so skuhane, jih takoj odlijemo in prelijemo s hladno vodo ter ohladimo. Olive narežemo na tanjše kolobarje. Testenine damo v večjo posodo. Ko je zelenjava pečena, jo malce ohladimo, nato pa dodamo testeninam. Dodamo tudi olive. Preliv zmešamo v posodici, po potrebi dosolimo in prelijemo po testeninah ter dobro premešamo. Dober tek! Recept je pripravila Anja Fir.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.