PAMETNI NAKUP

Škotska jajca s peteršiljevo majonezo

4 pax

SESTAVINE

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 5 jajc
  • sol
  • poper
  • moka
  • drobtine
  • 3 žlice majoneze
  • šop peteršilja
  • žlica limoninega soka

Jajca v vreli vodi kuhamo šest minut, nato pa jih takoj ohladimo v ledeni vodi. Mesu dodamo sol, poper in žlico nasekljanega peteršilja (lahko tudi suhega). Dobro premešamo. Jajca olupimo in jih damo na stran. Vzamemo dve žlici mesa in ju v dlani raztegnemo v tanko plast – lahko si pomagamo tudi s plastično folijo. V sredino položimo jajce in ga »oblečemo« z mesom, da dobimo kroglo. Ponovimo s preostalimi jajci. Mesne krogle nato položimo v zmrzovalnik za 10 minut, da bodo ohranile obliko. Po 10 minutah jih vzamemo iz zmrzovalnika in spaniramo – najprej v moki, nato jajcu in drobtinah. Lahko jih ocvremo (na 180 stopinjah približno šest minut) ali pa v spečemo v pečici na 200 stopinjah C 15 minut. Pred peko jih pokapamo z oljem. Za peteršiljevo majonezo na drobno nasekljamo šop peteršilja. V posodico dodamo majonezo, limonin sok in peteršilj, premešamo in postrežemo ob ocvrtih škotskih jajcih. Recept je pripravila Anja Fir.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem

VEČ

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.