PAMETNI NAKUP

Rižota z govejimi trakci in bučo hokaido

4 pax

SESTAVINE

  • oljčno olje (2 žlici)
  • goveji trakci (500 g)
  • miks svežih gob (lahko tudi šampinjoni)
  • rdeča čebula
  • buča hokaido (100 g)
  • riž Arborio (270 g)
  • sol
  • poper
  • posušen česen
  • jušna osnova/juha (goveja)
  • Bavarsko maslo Land (2 čajni žlički)
  • peteršilj (1 pest)
  • sir Provolone Land (20 g)

Na oljčnem olju do rjave barve popečemo goveje trakce. Nato dodamo sveže gobe in na drobno narezano rdečo čebulo in tudi bučo hokaido. Konstantno mešamo, da se nam sestavine ne primejo na posodo. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in s posušenim česnom. V tej fazi dodamo riž in vse skupaj zalijemo z govejo juho (če nimamo sveže, si lahko pomagamo tudi z govejo kocko). Vse skupaj kuhamo približno 30 minut, tako bodo na tanko narezani goveji trakci mehki, riž pa kuhan "al dente". Na koncu dodamo še finese, kot so: Bavarsko maslo Land, peteršilj in sir Provolone Land. Kaj drugega nam preostane, kot da rečemo … dober tek. Recept je pripravil Primož Mačkošek - @macfoodster.
Rižota z govejimi trakci in bučo hokaido
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite bavarsko maslo in sir Provolone znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.