PAMETNI NAKUP

Široki rezanci s škampi in kaprami

4 pax
40 minut

SESTAVINE

  • 450 g zamrznjenih celih škampov
  • 500 g svežih širokih rezancev
  • 2 stroka česna
  • 1dl suhega belega vina
  • sesekljan šop peteršilja
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • pest nasekljanih kaper
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Pred začetkom kuhanja škampe odmrznemo. Solimo in zavremo štiri litre vode za testenine. Česen zelo na drobno nasekljamo. Ponev damo na srednje močen ogenj, vanjo vlijemo dobro žlico olivnega olja in na njem počasi prepražimo česen, da zadiši. Nato dodamo škampe in jih popečemo z obeh strani, približno tri minute. Ko voda zavre, damo vanjo kuhat testenine po navodilih. Škampe zalijemo z vinom in pokuhamo približno dve minuti, dodamo nasekljane kapre in premešamo. Škampe zalijemo s smetano za kuhanje in pokuhamo. Prilijemo 1 dl vode, v kateri so se kuhale testenine, in kuhamo, dokler se ne zgosti. Omako poskusimo ter po potrebi solimo in popramo. Solimo na koncu, ker so kapre slane, da ne bi prej presolili omake. Dodamo testenine, nasekljan peteršilj in dobro premešamo. Po potrebi testeninam dodamo še nekaj vode. Postrežemo. Recept je pripravila Anja Fir. Oglejte si tudi video recept.
Široki rezanci s škampi in kaprami
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

Pri pripravi uporabite nagrajene škampe znamke Ondina.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem

VEČ

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.