PAMETNI NAKUP

Palačinke s sojinim mlekom, polnjene z lešnikovim namazom gianduia in svežimi jagodami

10 pax
25 minut

SESTAVINE

  • [ZA MASO] 600 sojinega napitka s kalcijem in vitamini Amo Essere Veg
  • [ZA MASO] 200 g moke tipa 1
  • [ZA MASO] 1 čajna žlička kurkume v prahu
  • [ZA MASO] ekstra deviško oljčno olje za pečenje
  • [ZA NADEV] lešnikov namaz gianduia po okusu
  • [ZA NADEV] 250 g svežih jagod
  • [ZA NADEV] sladkor v prahu po okusu
  • [ZA NADEV] sveža meta po okusu

V mešalnik dajte sojin napitek, moko in kurkumo in zmešajte, da dobite gladko in homogeno maso. Segrejte ponev s premerom približno 20 cm. Premažite jo z oljem in vanjo vlijte zajemalko mase za palačinke. Maso enakomerno porazdelite po celotni površini ponve in pecite nekaj minut, dokler robovi ne odstopijo. Palačinko obrnite in pecite še nekaj trenutkov. Prenesite jo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, in ponavljajte postopek, dokler ne zmanjka mase. Palačinke namažite z lešnikovim namazom, po želji prepognite ali zavijte ter na koncu posujte s sladkorjem v prahu, dodajte narezane jagode in nekaj lističev sveže mete.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem

VEČ

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.