PAMETNI NAKUP

Kuskus s pečeno zelenjavo, čičerko in zeliščno vinaigrette omako

7 pax
40 minut

SESTAVINE

  • 250 g kuskusa
  • 240 g kuhane čičerike
  • 1 paprika
  • 1 bučka
  • 1 rdeča čebula
  • 1 jajčevec
  • ekstra deviško oljčno olje Amo Essere Bio po okusu
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • [OMAKA VINAIGRETTE] 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • [OMAKA VINAIGRETTE] limonin sok po okusu
  • [OMAKA VINAIGRETTE] 1 čajna žlička polnozrnate gorčice
  • [OMAKA VINAIGRETTE] 1 strok česna
  • [OMAKA VINAIGRETTE] bazilika po okusu
  • [OMAKA VINAIGRETTE] meta po okusu
  • [OMAKA VINAIGRETTE] peteršilj po okusu
  • [OMAKA VINAIGRETTE] sol po okusu
  • [OMAKA VINAIGRETTE] poper po okusu

Pečico segrejte na 200 °C. Zelenjavo operite in narežite na enako velike kocke. Položite jo na pekač in začinite z malo olja, soli in popra. Pecite približno 20 minut, da se zlato zapeče in zmehča. Medtem kuskus prestavite v skledo, pokapajte z malo olja, prelijte z dvakrat večjo količino vrele osoljene vode, pokrijte in pustite 5-7 minut. Ta čas pripravite vinaigrette: v kozarcu dobro zmešajte olje, limonin sok, gorčico, strt česen, sesekljana zelišča, sol in poper. Kuhan kuskus razrahljajte z vilicami, dodajte pečeno zelenjavo in čičerko. Pokapajte z zeliščno omako, dobro premešajte in okrasite z zelišči.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.