PAMETNI NAKUP

Kruhki s peno iz rikote, zelišč in limone, falafli in sladko-kislimi redkvicami

6 pax
25 minut

SESTAVINE

  • 1 paket čičerikinih falaflov Amo Essere Veg
  • 6 rezin kruha iz trde pšenice
  • 250 g rikote
  • 2 žlici mešanice dišavnic (peteršilj, drobnjak, bazilika)
  • 1 bio limona
  • 5-6 redkvic
  • 100 ml vode
  • 100 ml belega kisa
  • 1 žlica sladkorja
  • ščepec posušenega čilija
  • sol po okusu

Vodo, kis in sladkor segrejte, nato ohladite in skupaj z na kolobarje narezanimi redkvicami prenesite v skledo. Dodajte še čili in sol ter pustite počivati vsaj 10 minut. Falafale 6 minut pecite v ponvi in jih med tem občasno obrnite, da se zlato rjavo obarvajo. Medtem popecite rezine kruha. V skledi zmešajte rikoto s ščepcem soli, zelišči in naribano lupino ½ limone. Kruhke nadevajte z rikoto, nekaj falafli in redkvicami. Na koncu dodajte nekaj listov dišavnic in limonino lupinico.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem

VEČ

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.