PAMETNI NAKUP

Soparjen brancin z ingverjem

4 pax

SESTAVINE

  • 2 večja brancina (vsak pribl. 500 g)
  • 5 cm kos ingverja
  • 2 mladi čebuli
  • sol
  • sok 1 limone
  • 0,5 dcl sojine omake
  • 1 žlička sladkorja
  • žlička olivnega olja
  • jasminov riž

Preverimo, da je brancin dobro očiščen in ga popivnamo z brisačko do suhega. Ingver razrežemo na kolobarje, debeline 3 milimetrov. Nekaj rezin ingverja damo na stran in jih narežemo na palčke. Brancina z obeh strani zarežemo in v zareze položimo rezine ingverja ter beli del mlade čebule. Zeleni del mlade čebule narežemo na trakce in damo v ledeno vodo do serviranja. Brancina malo solimo in polijemo s polovico limoninega soka ter preložimo na krožnik. Soparimo v pokritem soparniku 10 minut. Če soparnika nimamo, krožnik položimo v pekač, v ta pekač vlijemo vodo (pazimo, da ne pride do roba krožnika). Pekač pokrijemo s plastično folijo in položimo v pečico na 100 stopinj Celzija. Soparimo prav tako 10 minut. Vmes pripravimo še omako – v posodi zmešamo sojino omako, olje, sladkor in preostanek limoninega soka ter segrejemo, da se sladkor raztopi. Ko sta brancina pripravljena, odstranimo ingver in mlado čebulo, ju takoj polijemo z omako, po njima potresemo palčke ingverja in trakce mlade čebule ter postrežemo ob jasminovem rižu. Recept je pripravila Anja Fir.
Soparjen brancin z ingverjem
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi uporabite dolgozrnati (jasminov) riž znamke Delizie dal Sole.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem

VEČ

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.