Poletni bučkini zvitki s tunino
SESTAVINE
- 3 večje bučke
- 200 g zeliščnega moussa
- 150 g sveže tunine
- pest sveže rukole
- nekaj listov sveže bazilike
- sol in sveže mlet poper po okusu
Bučke operite, osušite in obrežite. S pomočjo ostrega noža ali mandoline jih po dolgem narežite na tanke rezine (približno 5 mm debelo). Na vroči žar plošči ali ponvi jih na hitro popecite z obeh strani, nato jih rahlo začinite s soljo in poprom. Odložite jih, da se popolnoma ohladijo. Če uporabljate svežo tuno, jo na kratko specite na ponvi brez olja ali na žaru, da ostane sočna. Pustite, da se ohladi, nato jo natrgajte na manjše koščke. Če uporabljate tuno iz konzerve, jo dobro odcedite. Na vsako rezino bučke položite koščke tune in jih premažite s plastjo kremnega zeliščnega sira. Dodajte nekaj listkov rukole in bazilike. Nato bučke nežno, a čvrsto zvijte v majhne rolice. Zvitke položite na krožnik, pokrijte in jih pustite v hladilniku eno uro, da se okusi povežejo. Ohlajene zvitke elegantno razporedite na servirni krožnik in postrezite kot svežo poletno predjed ali lahkotno malico.