Ocvrti jabolčni kolobarji
SESTAVINE
- 3 jabolka sorte Zlati delišus
- 200 g moke
- 1 jajce
- 1 beljak
- 10 g pecilnega praška
- 1 vanilin sladkor
- 250 ml mleka
- sladkor po okusu
- olje za cvrtje
- ščepec soli
V mešalniku ali z metlico zmešajte presejano moko, pecilni prašek, vanilin sladkor, mleko, jajce, žlico sladkorja, žlico olja in ščepec soli. Mešajte, dokler ne dobite gladke, kremaste zmesi. Testo nato pustite nekaj minut počivati. Medtem iz beljaka in ščepca soli stepite trd sneg in ga nežno vmešajte v testo. Jabolka olupite, izrežite sredico z odstranjevalcem pešk in jih narežite na približno 1 cm debele kolobarje. V večji ponvi segrejte olje. Jabolčne rezine pomakajte v pripravljeno testo in jih v olju cvrite po 3–4 naenkrat, približno 2–3 minute na vsaki strani, da lepo zlato porumenijo. Ocvrte jabolčne kolobarje odcedite na papirnati brisački, nato jih po želji posujte z mletim sladkorjem. Postrezite še tople.