Zloženka z jagodami in kremnim sirom
SESTAVINE
- 1 listnato testo ali že pečeno testo za kremšnite
- 400 ml sladke smetane
- 200 g kremnega sira
- 1 vaniljev sladkor
- 200 g zamrznjenih jagod
- 150 g bele čokolade
- sveže jagode
Če uporabljamo sveže listnato testo, ga najprej položimo na pekač na papir za pečenje (peki papir), obložimo s peki papirjem in obtežimo še z enim pekačem ter pečemo v pečici po navodilih na embalaži. Testo pred nadaljevanjem ohladimo. Sladko smetano in vaniljev sladkor stepemo do mehkih vrhov. Smetani dodamo kremni sir in stepamo, da se masa strdi. Zamrznjene jagode segrejemo v kozici in jih pretlačimo s paličnim mešalnikom. Čokolado nadrobimo v posodo, jo prelijemo z vročim jagodnim pirejem in pokrijemo s plastično folijo ter pustimo počivati 3 minute. Nato dobro premešamo, da dobimo gladko kremo in pustimo, da se vsaj 2 uri ohlaja. Tako se bo krema strdila. V pekač postavimo eno ploskev testa. Nanj najprej nabrizgamo kremo s kremnim sirom in nato jagodno kremo. Gor položimo plast testa in ponovimo, dokler nam ne zmanjka krem. Po vrhu okrasimo s svežimi jagodami in posujemo s sladkorjem v prahu.
Recept je pripravila Anja Fir.