PAMETNI NAKUP

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

10 pax

SESTAVINE

  • 150 g instant polente
  • 500 ml vode
  • 1 žlička masla
  • sol po okusu
  • 10 filejev inčunov
  • 2 žlički kaper
  • 100 g sirnega namaza
  • 1 žlica kisle smetane
  • ščepec mletega popra

Zavrite vodo, rahlo solite in med mešanjem počasi vsujte polento. Kuhajte po navodilih na embalaži, dokler se ne zgosti. Dodajte maslo, dobro premešajte in zmes razporedite na pladenj, obložen s papirjem za peko (višina približno 2-3 cm). Ohladite in nato izrežite majhne kroge ali kvadratke. Kose polente rahlo pokapajte z oljčnim oljem in jih pecite v pečici pri 200 °C približno 10–12 minut, da postanejo zlato hrustljavi. V skledi zmešajte sirni namaz, kislo smetano in poper. Mešajte, dokler ne dobite gladke, rahlo penaste kreme. Na vsak hrustljav košček polente položite pol fileja inčuna, dodajte majhno količino smetanove kreme (z žličko ali brizgalko) in eno kapro. Po želji lahko okrasite z drobno sesekljanim peteršiljem ali mikro zelenjem.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.