PAMETNI NAKUP

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

4 pax

SESTAVINE

  • 150 g instant polente
  • 500 ml vode
  • 1 žlička masla
  • sol po okusu
  • 10 filejev inčunov
  • 2 žlički kaper
  • 100 g sirnega namaza
  • 1 žlica kisle smetane
  • ščepec mletega popra

Hobotnico počasi odmrznite v hladilniku. Nato jo poljubno narežite na večje koščke, da ostanejo sočni. Po želji jo lahko pustite tudi celo. V veliki ponvi segrejte oljčno olje, dodajte strok česna in nekaj lističev timijana. Pražite, da zadiši, nato dodajte hobotnico. Po dveh minutah zalijte z belim vinom in limoninim sokom. Po želji lahko dodate žlico paradižnikovega koncentrata za bolj poln okus. Zmanjšajte ogenj, začinite s soljo in poprom, pokrijte ter kuhajte približno 1 uro, dokler hobotnica ni popolnoma mehka. Pet minut pred koncem kuhanja dodajte olive in kapre, da se okusi lepo povežejo. Hobotnico postrezite toplo, skupaj z rezinami popečenega hrustljavega kruha. Po želji okrasite z vejicami timijana za praznični pridih.
Hobotnica v omaki z olivami in kaprami
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

Pri pripravi uporabite inčune v kozarčku znamke Ondina.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.