Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti
SESTAVINE
- 3 jajca
- 150 g keksov Amaretti
- 200 ml sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici likerja Amaretto
- 2 kakija
Rumenjake stepite s sladkorjem v prahu, dokler masa ne postane svetla, penasta in rahlo rožnata. Kekse Amaretti drobno zmeljite ter jih primešajte k rumenjakovi zmesi; nekaj drobtin prihranite za posip in nekaj celih keksov za okras. Beljake s ščepcem soli stepite v trd sneg in jih nežno vmešajte v kremo – mešajte počasi, od spodaj navzgor, da ohranite zračnost. Nato stepite še sladko smetano in jo previdno dodajte k ostalim sestavinam. Prilijte liker Amaretto in vse skupaj nežno premešajte v gladko, kremasto maso. Kremo razporedite v poljubno obliko pekača ali v posamezne modelčke. Postavite v zamrzovalnik za približno eno uro, da se semifreddo učvrsti. Pred serviranjem okrasite z rezinami svežega kakija ali z gladkim kakijevim pirejem ter dodajte nekaj celih keksov Amaretti za čudovit zaključek.