Kakavovi flancati s pridihom vanilje in pomaranče
SESTAVINE
- • 220 g gladke moke
- • 25 g nesladkanega kakava v prahu
- • 200 ml sveže smetane
- • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- • drobno naribana lupinica ½ pomaranče
- • 1 l rastlinskega olja
- • sladkor v prahu po okusu
V večji skledi zmešajte moko, kakav v prahu, vaniljev sladkor in pomarančno lupinico. Dodajte smetano in premešajte, da se sestavine povežejo v mehko, a obvladljivo testo. Testo prestavite na delovno površino in ga z rokami gnetite, dokler ne postane gladko in elastično. Oblikujte kroglo. Z nožem testo razdelite na šest enakih kosov. Vsak kos rahlo sploščite, pomokajte z obeh strani in ga večkrat spustite skozi stroj za testenine – začnite pri debelini 1 in postopoma tanjšajte do stopnje 5. Testo mora biti zelo tanko. Z nazobčanim kolescem izrežite trakove ali poljubne oblike flancatov. V večji posodi segrejte olje. Flancate cvrite v vročem olju, jih pogosto obračajte in pecite nekaj minut. Ocvrte flancate odcedite na papirnati brisači, da odstranite odvečno olje. Še tople bogato posujte s sladkorjem v prahu.