Zelenjavni zavitki s tofujem in sojino omako
SESTAVINE
- 2 tortilji ali piadini
- 200 g tofuja
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica oljčnega olja
- 1/2 paprike
- 1 bučka
- 1 korenje
- 1/2 sveže kumare
- pest rukole ali mlade špinače
- 1/2 avokada (po želji)
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica grškega jogurta
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 1/2 čajne žličke medu
Tofu najprej popivnajte, da odstranite odvečno vodo, nato ga narežite na paličice ali kocke. V ponvi segrejte malo olja in tofu pražite, da se lepo zapeče. Nato prilijte žlico sojine omake in ga na hitro karamelizirajte, nato ga prestavite na krožnik. Bučko in papriko operite ter narežite na paličice ali trakove. V isti ponvi ju na hitro popražite le toliko, da ostaneta hrustljavi. Ponev odstavite z ognja in primešajte surovo naribano ali narezano korenje ter sveže kumare. Za omako, v skledi zmešajte sojino omako, grški jogurt, limetin ali limonin sok ter med, da dobite gladko in rahlo kremasto zmes. Tortiljo rahlo pogrejte, da postane mehkejša in lažja za zvijanje. Na sredino namažite nekaj omake, nato pa dodajte rukolo ali špinačo, pražen tofu, bučke, papriko, korenje, sveže kumare in po želji avokado. Po vrhu kanite malo omake ali dodajte semena. Zavitek oblikujte tako, da prepognete stranici tortilje in jo tesno zvijete v celoto.