Zvitki iz listnatega testa s krompirjem, slanino in bučkami
SESTAVINE
- 1 zavitek listnatega testa Tre Mulini
- 150 g krompirja
- 150 g bučk
- 70 g slanine
- 50 g parmezana
- 1 jajce
- sol
- poper
- muškatni orešček
- 1 žlica origana
- ekstra deviško olivno olje
Krompir in bučke skuhamo, odcedimo in damo v posodo, ki jo za 5 minut damo v toplo pečico, da voda izpari, nato zelenjavo zmečkamo z mečkalnikom za krompir in damo v posodo.
V mešalniku sesekljamo slanino in parmezan, nato ju vsujemo k zelenjavi, dodamo sol, poper, muškatni orešček, origano in jajce ter dobro premešamo: če je zmes premokra, dodamo malo drobtin.
Razvijemo listnato testo in ga razrežemo na dva manjša pravokotnika.
Zmes damo na obe polovici testa in pri tem pazimo, da na koncu pustimo približno centimeter praznega prostora, ki ga bomo navlažili z malo vode. Nato prvo testo zvijemo, pri čemer začnemo na najširšem delu (pri zapiranju dobro pritisnemo navlaženi del listnatega testa, da ga zapremo in preprečimo, da bi se pri peki razprlo), postopek ponovimo pri drugi polovici testa in z ostrim nožem naredimo približno 1 cm široke rezine.
Položimo jih na papir za peko in po vrhu poškropimo z majhno količino ekstra deviškega olivnega olja.
Pečemo jih približno 15–20 minut pri 200 °C, da se zlato obarvajo, nato pa jih pustimo na mreži, da se ohladijo.
Zvitki so okusni tako mlačni kot hladni.