PAMETNI NAKUP

Solata s 5 vrstami žit z rdečim rižem

4 osebe
30 minut
15 čas kuhanja

SESTAVINE

  • 300 g 5 vrst žit in rdečega riža
  • 100 g mlade špinače
  • 30 g pinjol
  • 40 g rozin
  • 5 sardin v olju
  • 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • sol po okusu

Rozine sultanine namočimo v mlačno vodo za 15 minut, nato jih odcedimo. V kozici zavremo slano vodo in žita z rdečim rižem kuhamo 10 minut. Medtem v ponvi s premazom proti sprijemanju na kratko popražimo pinjole. V drugi ponvi segrejemo 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja skupaj s sardinami in mešamo tako dolgo, da se sardine povsem razpustijo. Dodamo očiščeno mlado špinačo in dušimo pokrito 5 minut, nato dodamo rozine in vse skupaj premešamo. Odcedimo 5 vrst žit z rdečim rižem, jih dodamo v ponev in premešamo. Glede na letni čas postrežemo toplo ali hladno solato.  
Solata s 5 vrstami žit z rdečim rižem
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi uporabite extra deviško oljčno olje premium linije  Naše zvezde.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.