PAMETNI NAKUP

Amaretti z jajčno kremo (zabaione)

SESTAVINE

  • 100 g temne čokolade
  • 4 rumenjaki
  • 80 g sladkorja
  • 6 žlic likerja Marsala ali rum po želji
  • 15 keksov Amaretti

Rumenjake in sladkor v veliki skledi zmešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka. V zmes počasi dodamo liker Marsala, da se dobro premeša, nato dodamo na koščke zrezano temno čokolado, brez da prenehamo stepati kremo. Nato kremo pripravljamo nad vodno kopeljo, pri tem pazimo, da voda nikoli ne zavre. Kremo še naprej mešamo 10–15 minut, dokler ne naraste in postane penasta. Kozarce napolnimo z vročo kremo, po kateri na velike kose zdrobimo kekse Amaretti in takoj postrežemo.
Amaretti z jajčno kremo (zabaione)
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite kekse Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem

VEČ

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.