PAMETNI NAKUP

Amaretti z jajčno kremo (zabaione)

SESTAVINE

  • 100 g temne čokolade
  • 4 rumenjaki
  • 80 g sladkorja
  • 6 žlic likerja Marsala ali rum po želji
  • 15 keksov Amaretti

Rumenjake in sladkor v veliki skledi zmešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka. V zmes počasi dodamo liker Marsala, da se dobro premeša, nato dodamo na koščke zrezano temno čokolado, brez da prenehamo stepati kremo. Nato kremo pripravljamo nad vodno kopeljo, pri tem pazimo, da voda nikoli ne zavre. Kremo še naprej mešamo 10–15 minut, dokler ne naraste in postane penasta. Kozarce napolnimo z vročo kremo, po kateri na velike kose zdrobimo kekse Amaretti in takoj postrežemo.
Amaretti z jajčno kremo (zabaione)
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite kekse Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.