PAMETNI NAKUP

Amaretti z jajčno kremo (zabaione)

SESTAVINE

  • 100 g temne čokolade
  • 4 rumenjaki
  • 80 g sladkorja
  • 6 žlic likerja Marsala ali rum po želji
  • 15 keksov Amaretti

Rumenjake in sladkor v veliki skledi zmešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka. V zmes počasi dodamo liker Marsala, da se dobro premeša, nato dodamo na koščke zrezano temno čokolado, brez da prenehamo stepati kremo. Nato kremo pripravljamo nad vodno kopeljo, pri tem pazimo, da voda nikoli ne zavre. Kremo še naprej mešamo 10–15 minut, dokler ne naraste in postane penasta. Kozarce napolnimo z vročo kremo, po kateri na velike kose zdrobimo kekse Amaretti in takoj postrežemo.
Amaretti z jajčno kremo (zabaione)
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite kekse Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ

Rikotini polpeti z bio omako

VEČ

Kiš s špinačo in sirom grojer

VEČ

Krompirjev rosti s kremnim sirom brez laktoze, drobnjakom in dimljenim lososom

VEČ

Piščančja rolada s kruhovim nadevom

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.