PAMETNI NAKUP

Ameriški krofi

SESTAVINE

  • 500 g moke
  • 250 ml mleka
  • 70 g sladkorja
  • 80 g masla
  • 15 g pivskega kvasa
  • 2 jajci
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička vaniljeve esence
  • ZA GLAZURO
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 20 g masla
  • voda po potrebi (topla)
  • barva za živila (po okusu)
  • 50 g jedilne čokolade

Razdrobljen kvas damo v majhno količino mleka sobne temperature. V skledo damo moko, sladkor, jajca, vaniljevo esenco, kvasec in preostalo mlačno mleko. Nato iz sestavin zgnetemo testo. Ko se začne tvoriti testo, počasi dodajamo sol in zmehčano maslo, tako se bo lahko dobro vmešalo, nato pa dodamo še preostalo. Ko dobimo mehko in prožno testo, ga oblikujemo v kepo in jo postavimo v veliko posodo, ki jo nato pokrijemo s folijo za živila, ter testo pustimo vzhajati v osvetljeni izklopljeni pečici vsaj 3 ure oziroma tako dolgo, da se količina testa podvoji. Ko je testo vzhajano, ga zelo na hitro pregnetemo in prenesemo na ravno površino. Z valjarjem ga razvaljamo na debelino 1 cm. S krogom za izrezovanje premera 9–10 cm izrežemo kroge iz testa, v katere nato na sredini izrežemo še krog premera 2 cm. Nato krofe položimo v pekač, prekrit s papirjem za peko. Obročke pustimo vzhajati v osvetljeni izklopljeni pečici približno eno uro; nato lahko obročke pečemo v predhodno ogreti klasični pečici na 200 °C približno 8 minut (nastavite temperaturo tudi glede na moč svoje pečice) ali jih ocvremo v olju pri temperaturi 175 °C. Pripravimo tudi glazuro za dekoracijo. V posodo damo sladkor v prahu, dodamo stopljeno maslo in malo vrele vode. Mešamo z metlico, da dobimo tekočo glazuro, ki pa ne sme biti vodena. Glazuro razdelimo na dva dela, v en del damo barvo za živila po želji in dobro premešamo, da dobimo enobarvno glazuro. V drugi del glazure dodamo stopljeno jedilno čokolado in dobro premešamo, da tudi tukaj dobimo enobarvno glazuro. Nato ameriške krofe z zgornjim delom pomakamo v eno ali drugo glazuro. Polagamo jih na mrežo, okrasimo z najljubšimi sladkorčki in pustimo, da se glazura strdi.

 
Ameriški krofi
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite temno čokolado naše blagovne znamke

Dolciando

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ

Špageti s kozicami

VEČ

Božična pečena jabolka

VEČ

Praznična vroča čokolada

VEČ

Kremna juha s porom, krompirjem in kozicami

VEČ

Saltimbocca po rimsko

VEČ

Polenta z gorgonzolo

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
POŠLJITE NAM SVOJ RECEPT
Prosimo potrdite, da ste prebrali določila o varstvu osebnih podatkov in da se z obdelavo Vaših osebnih podatkov strinjate.
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
16 December 2021
Ormož
Ljutomerska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.