PAMETNI NAKUP

Božična pečena jabolka

6 osebe

SESTAVINE

  • 6 jabolk
  • 360 g rikote
  • 150 g rozin
  • 1 bio limona
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici medu
  • Cimet po okusu
  • Rum po okusu

V manjši posodi za približno 20 minut namočite rozine v malo tople vode in ruma. V veliki skledi zmešajte rikoto in sladkor ter močno premešajte z vilicami. Dodajte naribano limonino lupinico in še naprej mešajte. Rozine dodajte masi in z leseno kuhalnico premešajte, da se sestavine dobro zmešajo. Jabolka operite in osušite. Na vrhu jih odrežite, kot da bi naredili »pokrovček«, ki ga boste uporabili za polnjena jabolka. S primernim pripomočkom odstranite sredico. Jabolka napolnite z nadevom, pokrijte s pokrovčkom, izdelanim iz vrha jabolka, in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Polnjena jabolka pecite pri 180 °C približno 20 minut. Vzemite jih iz pečice in pustite, da se ohladijo. Okrasite jih z malo medu in takoj postrezite.  
Božična pečena jabolka
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite rikoto Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
16 Maj 2024
Koper
Šmarska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.